Eğitim Sitesi

Birlikte Yaşama (Simbiyotik İlişkiler) Nedir? Birlikte Yaşama (Simbiyotik İlişkiler) Hakkında Kısaca Bilgi

Birlikte Yaşama (Simbiyotik İlişkiler) Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Birlikte Yaşama (Simbiyotik İlişkiler):

İki organizmadan birinin yada ikisinin canlılığını sürdürmesi için beraber yaşamalarına simbiyoz (Birlikte Yaşama) denir. İkiye ayrılır :

1- Yararlı Birlikler
Kommensalizm, Mutualizm

2- Zararlı Birlikler
Parazitizm (Parazitlik)

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Mineral: Organizmanın genellikle çok az oranda ihtiyaç duyduğu basit inorganik maddelerdir. Çeşitli organik maddelere bağlı olarak bulunabilecekleri gibi tuzlar halinde de bulunabilirler. ✔ Vücuttaki metabolizma faaliyetlerinin normal bir şekilde devam edebilmesi için belirli oranda mineralin alınması gerekir. Bu şekilde düzenleyici olarak görev yapar. ✔ Boşaltım sırasında bir miktar mineral de dışarı atılır. Bu nedenle bir mineralin eksikliği organizmada bazı rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olur. ✔ Kanın ozmotik basıncını ayarlar. ✔ Vitamin, hormon ve enzim gibi moleküllerin yapısına katılır.

    HCG (İnsan Koriyonik Gonadotropini): Korpus luteumun varlığını sürdürmesi ve hamileliğin devam etmesine yardım etmek üzere plasentadan salgılanan hormon.

    Farinks: 1. Ağız ve burun boşluklarıyla, gırtlak ve yemek borusu arasındaki boşluk, yutak. Sindirim sisteminin solungaç keseleri ya da yarıklarını meydana getiren bölümü. İleri omurgalılarda farinks, ön tarafta ağız ve burun boşluğu ile, arka tarafta özofagus ve gırtlakla birleşir. 2. Ağız ve burun boşluklarıyla, gırtlak ve yemek borusu arasındaki boşluk, yutak.

    Patoloji: Hastalık bilimi, hastalığın nedenlerini araştıran uzmanlık dalı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü