Eğitim Sitesi

Birincil Tüketici Nedir? Birincil Tüketici Hakkında Kısaca Bilgi

Birincil Tüketici Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Birincil Tüketici:

Otobur canlılara birincil tüketici denir, yani ihtiyaç duyduğu besinleri bitkilerden karşılayan canlı grubudur. Enerji kaynağı olarak üreticileri kullanır. Tavşan, sincap, papağan, kanarya, çekirge, yaprak biti, keçi, koyun, inek, zürafa, fil, su aygırı, bal arısı, ceylan örnek verilebilir.

 

    Benzer Fen Bilimleri Terimleri

    Hepatit: İştahsızlık, bulantı, halsizlik, karın ağrısı ve sarılıkla kendini gösteren bir hastalık.

    Doğal Seçilim: Canlılar yaşamlarını sürdürebilmek yani yaşama ve üreme şanslarını arttırabilmek için bulundukları ortama uyum sağlamak zorundadırlar. Doğadaki yaşama şartlarına uyum gösteren canlıların yaşaması, gösteremeyenleri yok olmasına doğal seçilim (doğal seleksiyon) denir. Doğal seleksiyon görüşü ilk defa Charles Darwin tarafından ortaya atılmıştır. Adaptasyonlarda doğal seleksiyon sonucu ortaya çıkmıştır. Adaptasyon ile doğal seleksiyon arasındaki fark, doğal seleksiyonda canlıda meydana gelen değişmelerin uzun sürede gerçekleşmiş olmasıdır. Doğal Seçilime Neden Olan Faktörler: 1. Beslenme ilişkileri. 2. Hastalıklar. 3. Canlılar arası rekabetler. 4. İklim şartları (fırtına, kuraklık, yağışlar). 5. Göçler. 6. Yangınlar.

    Rulman: Mekanik ve elektrikli sistemlerde kayma sürtünmesi yerine bir yuvarlanma sürtünmesi sağlayarak enerji kayıplarını azaltmak için kullanılan araç.

    Tüp Bebek: Ana rahminin dışında yumurtanın sperm tarafından laboratuvar koşullarında döllenmesi ve döllenmiş yumurtanın ana rahmi içinde gelişimine devam ettirilmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü