Eğitim Sitesi

Bireycilik Nedir? Bireycilik Hakkında Kısaca Bilgi

Bireycilik Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Bireycilik:

1. Toplum yaşayışında temel amacın, bireylerin başarı ve mutlulukları olduğu düşüncesini ileri süren öğreti.

2. Toplumun, bireylere ve kümelere geniş bir özgürlük tanıdığında gelişeceğine ve mutluluğa kavuşacağına inanan toplumbilim görüşü.

3. Bütün değerlerin, hak ve ödevlerin kaynağı olarak bireyi kabul eden ahlak görüşü.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Etkileşim Alanı: Öğrencilerin hazırlayacağı projelerin içeriğini kapsayan konulardır. Projelerin etkileşim alanlarından en az bir tanesine uygun olarak seçilmesi hedeflenir. Etkileşim alanlarının ayrıntılı açıklamaları kişisel proje rehberinde yer alır. Ayrıca her yılın başında etkileşim alanları ile ilgili sunum yapılır.

    Yaygın Eğitim: Örgün eğitim olanaklarından hiç yararlanmamış durumda olanlara, gittikleri okullardan erken ayrılanlara ya da örgün eğitim kurumlarında okumakta olanlara ve meslek dallarında daha yeterli duruma gelmek isteyenlere uygulanan eğitim.

    Usçuluk: Yalnızca usun bilgi kaynağı olabileceğini ve doğrunun deneye baş vurulmadan yalnızca önsel ilkelere dayanarak ortaya konulabileceğini ileri süren felsefe öğretisi.

    İçebakış: 1. Bireyin kendi düşünce, duygu ve güdülerini çözümlemesi. 2. Yetişmiş bir deneycinin bilinçlilik öğelerini çözümlemesi işlemi. 3. İnsanın düşünme yoluyla kendi kendini gözlemesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü