Eğitim Sitesi

Etkileşim Alanı Nedir? Etkileşim Alanı Hakkında Kısaca Bilgi

Etkileşim Alanı Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Etkileşim Alanı:

Öğrencilerin hazırlayacağı projelerin içeriğini kapsayan konulardır. Projelerin etkileşim alanlarından en az bir tanesine uygun olarak seçilmesi hedeflenir. Etkileşim alanlarının ayrıntılı açıklamaları kişisel proje rehberinde yer alır. Ayrıca her yılın başında etkileşim alanları ile ilgili sunum yapılır.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Araştırma Filmi: Herhangi bir bilimsel araştırmanın yapılışını, bu araştırmada baş vurulan yöntemleri ve elde edilen sonuçları olduğu gibi yansıtan film. bk. bilimsel film.

    Yerinden Yönetim: Eğitim programlarını yerel gereksinmelere uydurmada yerel orunlara, okul yöneticilerine ve öğretmenlere özgürlük tanıyan yönetim biçimi.

    Bilinç: 1. Duyum, heyecan, düşünme ya da başka bir ruh etkinliğiyle nitelenen durum, 2. Ben'in kendi etkinlik ve duygulanmalarını sezebilmesi. 3. Geniş anlamda zihin. 4. Bir topluluktaki ruhsal etkinliğin ya da ruhsal durumların tümü.

    Yönelim: 1. Bireyin, karşılaştığı karışık ve sorunlu durumlarda kendi yönünü, tutumunu belirlemesi. 2. Bir kimsenin türlü ilişkiler içinde yer ve zamanı seçme, koşulları değerlendirme konusunda bilinçli olarak davranması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü