Eğitim Sitesi

Bilim Devrimi Nedir? Bilim Devrimi Hakkında Kısaca Bilgi

Bilim Devrimi Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Bilim Devrimi:

Modern bilimin temelini oluşturan, bilim tarihinin erken çağdaş döneminden beridir süregelen matematik, fizik, gökbilim, biyoloji, tıp ve kimya dallarında yaşanan düşünce ve doktrin devrimleridir.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Yeniçeri Ocağı: Kapıkulu piyadelerinin en önemli bölümüdür. I. Murat zamanında kuruldu. Bu ocağa acemioğlanlar ocağından yetiştirilenler alınırdı. Askerlikten başka bir işle uğraşmazlar ve emekli oluncaya kadar evlenemezlerdi. Bu ocağın komutanı "Yeniçeri Ağası" idi. Yeniçeriler; barış döneminde Divan'ın koruyuculuğunu yaparlar, İstanbul'un güvenliğini sağlarlar, yangın söndürmeye giderler ve savaşta da padişahın yanında yer alırlardı. Yeniçeri Ocağı, II. Mahmut tarafından kaldırılmıştır (Vaka-i Hayriye/Hayırlı Olay).

    Bakteri: Toprakta, suda, canlılarda bulunan, çürüme, mayalanma veya hastalıklara yol açan, küresel, silindirimsi, kıvrık biçimde olan, bölünerek çoğalan, klorofilsiz, tek hücreli canlı.

    Kürk Yolu: Üzerinde sansar, sincap, tilki kunduz, tilki ve geyik gibi, tüyleri güzel ve yumuşak olan hayvanların deri ve postlarının taşındığı yol. Üzerinde çoğunlukla bu ürünler taşındığı için "Kürk Yolu" denmiştir.

    Yöre: Bir bölgenin belli bir yer ve çevresini kapsayan sınırlı bölümü, havali, mahal, civar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü