Eğitim Sitesi

Bileşik Faiz Oranı Nedir? Bileşik Faiz Oranı Hakkında Kısaca Bilgi

Bileşik Faiz Oranı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Bileşik Faiz Oranı:

Bir yatırımın yatırım dönemi boyunca kazandığı faiziyle birlikte yeniden yatırıma tabi tutulması sonucu elde edilen getiriyi gösteren faizdir. Diğer bir deyişle faizin de faiz kazanmasıdır. (Compound Interest Rate)

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    TÜFE: TÜFE, açılımı Tüketici fiyat endeksi anlamına gelmektedir. Bir tüketicinin satın aldığı belirli bir ürün ve hizmet grubunun fiyatlarındaki ortalama değişimleri gösteren ölçüttür. Yıllık enflasyon değerindeki değişimi ölçmek için kullanılır.

    Doğrudan (Kesin) Alım: TCMB'nin para politikası hedefleri çerçevesinde, para arzının ve ekonominin likiditesinin etkin bir şekilde düzenlenmesi amacıyla kullandığı açık piyasa işlemlerinden biridir. Genellikle, piyasada kalıcı likidite açığı (sıkışıklığı) olduğu durumlarda, TCMB'nin piyasadan (açık piyasa işlemi yapmaya yetkili kuruluşlardan) kendi portföyü için menkul kıymet almasını ve karşılığında sisteme kalıcı olarak likidite sağlamasını ifade eder. (Outright Purchase)

    Devlet Tahvili: Devletin uzun vadeli borçlanma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çıkardığı 1 yıl ve daha uzun vadeli borçlanma senetleri.

    Önceki Bakiye: Hesabınızın son işleminizden önceki bakiyesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü