Eğitim Sitesi

Bid'at Nedir? Bid'at Hakkında Kısaca Bilgi

Bid'at Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Bid'at:

Dinin aslından olmadığı halde dindenmiş gibi algılanan şeylerdir. İslam'ın temelinde olmayıp sonradan ortaya çıkan şeyler. Kur'ân-ı Kerim ve Sünnet'te bulunmayan ve Ashapça da bilinmeyen, özellikle din esaslarına ilişkin sonradan çıkma kimi ibadet ve davranış biçimleri ve inanca yönelik yorumlar.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Bid'at:

İslam dininde Hz. Muhammed zamanından sonra ortaya çıkan değişik yargılar ve ilkeler.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Yemin Kefareti: Yeminini bozan bir kimsenin on fakiri sabah akşam doyurması ya da giydirmesi veya bunlara gücü yetmeyenin üç gün peş peşe oruç tutmasıdır.

    Tevbe: 1- Kişinin işlemiş olduğu günahlardan pişmanlık duyup Allah'a yönelmesi ve günahları terk etmesidir. 2- İnsan olmanın gereği olarak meydana gelen her türlü hata ve günahtan pişmanlık duymak, bir daha işlememek üzere dönüş yapmak.

    Kâmet: Ezandan farklı olarak "kad kametis-salah" "Muhakkak ki namaz başladı" ifadesi olan, farz namazlardan önce erkekler tarafından okunan mübarek sözler.

    Sadakat: 1- Sağlam ve güçlü dostluk, içten bağlılık, güven duyma, vefalı olma, sözünde durma, doğruyu söyleme. 2- Sevdiği birisini yalnızca Allah rızası için sevme, maddi bir çıkar gözetmeme, sevdiği kişiye karşı içtenlikle davranma ve kendisine iyilikte bulunan kimsenin iyiliğini hiçbir zaman unutmama.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü