Eğitim Sitesi

Beslenme Nedir? Beslenme Hakkında Kısaca Bilgi

Beslenme Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Beslenme:

Canlıların vücut için gerekli tüm besin öğelerini, gereksinimi karşılayacak miktar ve kalitede, düzenli ve sürekli olarak gövdeye almak.

 

Biyoloji Terimi Olarak Beslenme:

Besin maddelerinin hücre ve vücutta kullanılmasına beslenme denir.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Beslenme:

Vücut için gerekli besin maddelerini alma.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Beslenme:

Sağlıklı yaşamak için gerekli olan besin maddelerinin vücuda alınmasıdır.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Beslenme:

İnsanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan besin ögelerini yeterli miktarda alıp vücutta kullanması.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Tatlandırıcılar-Tatlandırma Ajanları: Sukroz, Früktoz veya Glikoz gibi bilinen besleyici tatlandırıcılar kullanmadan gıdaların başka maddelerle tatlandırılmasıdır. Gıdaların kalori değerlerine olumlu bir katkıları olmadan tatlandırırlar. Gıda endüstrisinin kullandığı tatlandırıcılar sakkarin, aspartam, asesulfam potasyum, sukraloz, ve seotam gibi sentetik ajanlar ve ayrıca stevya gibi doğal maddelerdir.

    Ester: Asitlerle alkollerin tepkimesi sonucu oluşan kimyasal madde.

    Metabolizma: Vücutta yaşama işlevlerini sağlayan kimyasal etki ve tepkilerdir. Metabolizmada üretilen enerji besinlerin parçalanmasıyla sağlanır ve fiziksel iş ya da ısı biçiminde tüketilir. Besinlerin parçalanması için oksijen gereklidir. Artık ürün olarak karbondioksit ve su oluşur.

    Temel Metobolizma Hızı (Basal Metabolic Rate - BMR): Temel metobolizma hızı diğer bir değişle Temel metabolizma kalori yakma oranı, vücudun dinlenme anında, temel yaşam fonksiyonlarını sürdürmek için harcadığı tahmini enerji miktarıdır. Genellikle gün boyunca harcanan enerjinin yarısından fazlası, hayati fonksiyonları sürdürmek için kullanılan enerjidir. Temel metabolizma hızınızı etkiliyen faktörler; boyunuz, kilonuz, yaşınız ve cinsiyetinizdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü