Eğitim Sitesi

Baraka Nedir? Baraka Hakkında Kısaca Bilgi

Baraka Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Baraka:

Tahta, çinko, sac gibi hafif şeylerden yapılmış, temelsiz, eğreti yapı.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Baraka:

Tahta, çinko, sac gibi hafif şeylerden yapılmış, temelsiz, eğreti yapı.

 

İnşaat Terimi Olarak Baraka:

Tahta, çinko, sac gibi hafif şeylerden yapılmış, temelsiz, eğreti yapı.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Doğal Taş: Cansız doğanın kendiliğinden oluşturduğu dere taşı, ocak taşı gibi taşlar. Doğada bulunan veya taş ocaklarından çıkarılan homojen yapılı, atmosfer etkilerine dayanıklı, yapımda kullanılmaya uygun olan taşlardır.

    Masif Ahşap Parke: Diğer tüm zemin uygulamalarından farklı olan masif parke, doğrudan %100 doğal ahşap tabakaların zemine uygulanmasıyla elde edilen döşeme kaplamasıdır. Gerçek doğal malzeme kullanılması hem mükemmel bir görünüm sağlar hem de mekana ahşaba özgü bir sıcaklık duygusu kazandırır. Üzerinde 6 mm sistre payı olması sebebiyle uzun seneler boyunca sağlıklı yapısını ve ilk günkü görünümünü korur. Maliyeti, özellikle uzun boylarında, laminat ve lamine parkeye nazaran daha yüksektir. Uzun ömürlü olması, ısı ve ses izalosyonu sağlaması, sistre olabilmesinden dolayı masif parke günümüzde de sıklıkla kullanılmaya devam etmektedir. Masif parke uygulamalarında farklı ağaç cinsleri (meşe, iroko, merbau vb..), farklı kalite sınıfları ve farklı cila alternatiflerinden yararlanılmak suretiyle çok büyük bir renk ve görüntü çeşitliliği sunulabilmektedir. Basit döşeme tahtasından başlayıp günümüzde lazer tekniği ile işlenmiş parkeye kadar uzanan masif parkenin ömrü uygulandığı binanın ömrü ile eşdeğerdir. Başlıca parke döşeme şekli olarak; balıksırtı, düz, kare ve hasır döşeme şekilleri sayılabilir. Parkeler zemine özel yapıştırıcılarla bağlanarak döşenir. Zemin üzerine kadronlar döşenerek parkeler çiviyle kadronlara bağlanarak ta döşenebilir.

    Kompakt Duş Sistemi: Duş teknesi, duş kabini ve masajlı duş sistemini bir arada sunan çözümdür. İç duvarlar da özel malzemeden oluşmakta ve jetler içermektedir. Buhar banyolu (sauna/hamam) ve buhar banyosuz modelleri vardır. Buhar banyolu modellerde, buhar jeneratörü kullanılmaktadır.

    Ters Çatı: Kapalı gözenekli ve sudan etkilenmeyen ekstrüde polistiren ısı yalıtım malzemelerinin klasik teras çatıdaki yerinin değiştirilerek su yalıtım katmanının üstünde kullanılması ile oluşturulan teras çatı kaplama sistemidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü