Eğitim Sitesi

Bar Nedir? Bar Hakkında Kısaca Bilgi

Bar Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Bar:

Müşterilerin tezgah önünde ayakta durarak veya yüksekçe bir tabure üzerinde oturarak içki içip, dans edebildikleri eğlence yeri.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Bar:

Hava basınç birimi.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Bar:

Her çeşit alkollü ve alkolsüz içkilerin alındığı, hafif yiyeceklerin sunulduğu çeşitli büyüklükteki yer.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Bar:

Dansçıların çalıştıkları stüdyonun duvarını çevreleyen ve dansçıların hareket ederken dengelerini sağlamak amacıyla destek aldıkları, yerden ortalama bir metre yükseklikte işlenmiş ahşap tutamak.

 

Halter Terimi Olarak Bar:

Her iki ucunda ağırlıkların birbirine metal bir bağlantı,disk ve kelepçelerden oluşan yarışma aleti.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Taahhütname: Kişinin kendi ad ve hesabına, bir gerçek kişi veya tüzel kişiye karşı, sözleşmeli ya da sözleşmesiz olarak, bir işin yapılmasını veya bir şeyin teslimini üstlendiğini gösterir belge.

    Lunapark: Açık havada ve geniş bir alanda geçici veya sürekli olarak kurulan, içinde dönme dolap, atlı karınca, nişan tahtası gibi oyun ve eğlence birimlerinin bulunduğu yer.

    Altyapı: Bir kentte, yapı yapılabilmesi veya yapılan yapının içinde oturanlara yeterli bir barınma sağlayabilmesi için bulunması gereken yol, su, elektrik, gaz, atık su, yağmur suyu ve benzeri yapılar.

    Zemin Etüd Raporu: Her parsel için ayrı ayrı hazırlanan yerel zemin yapısı , yapı özellikleri, depremsellik ve yapıma ilişkin tüm sorunları göz önüne alarak inceleyen, projelendirmeye esas teşkil eden verileri içeren rapor.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü