Eğitim Sitesi

Balkon Nedir? Balkon Hakkında Kısaca Bilgi

Balkon Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Balkon:

Bir binanın üst katlarından dışarıya doğru çıkmış, önü ve yanları korkulukla çevrili yer.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Balkon:

Bina bedeninden çıkıntılı açık bölüm. Etrafı ve üstü kapalı olana cumba denir. Bir binanın üst katlarından dışarıya doğru çıkmış, üzeri açık, önü ve yanları korkulukla çevrili yer.

 

İnşaat Terimi Olarak Balkon:

Bir binanın üst katlarından dışarıya doğru çıkmış, üzeri açık, önü ve yanları korkulukla çevrili yer.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    Müzekkere: Adli makamlarca idari makamlara yazılan yazı. Adli makamlar bir hususun yerine getirilmesini veya bazı belgelerin gönderilmesini müzekkere ile isterler. Örnek: İhtiyati tedbir müzekkeresi, haciz müzekkeresi.

    İmar Uygulaması: Yerleşme yerleri ile bu yerlerdeki yapılaşmaların plan, fen, sağlık ve çevre şartlarına uygun oluşumunu sağlamak amacıyla bulunduğu yere göre belediye veya valiliklerce yapılan ve bu yerlerde inşa edilecek resmi ve özel bütün yapıları düzenleyen imar planı hazırlama işlemidir.

    Tüzel Kişi: Gerçek kişi olan insanlar gibi maddi bir varlığı olmamasına rağmen hukukun kişi saydığı kurum, kuruluş ve müesseselere tüzel kişi (hükmi şahıs) denir. Tüzel kişiler kamu tüzel kişileri ve özel hukuk tüzel kişileri olmak üzere ikiye ayrılır. Devlet, belediyeler, köy, D.S.İ gibi kuruluşlar kamu tüzel kişisidir. Şirketler, kooperatifler, vakıflar, dernekler, sendikalar, siyasi partiler gibi kuruluşlar özel hukuk tüzel kişisidir.

    Selamlık: Eskiden büyük konaklarda erkeklerin bulunduğu ve erkek konukların alındığı bölüm.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü