Eğitim Sitesi

AWB (Outomatic White Balance) Nedir? AWB (Outomatic White Balance) Hakkında Kısaca Bilgi

AWB (Outomatic White Balance) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak AWB (Outomatic White Balance):

Kameraların çekim yaparken pozlama esnasında beyaz ayarını otomatik olarak yaptığı sistemi ifade eder.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Hayalet Çemberler: Görüntü üzerindeki ya da çevresindeki ışık kaynaklarının ya da kuvvetli yansımaların doğrudan objektife girmeleri durumunda, görüntü üzerinde oluşmasına neden oldukları ışık halkaları; bu halkalar küçüklerse görüntünün seçilirliğini etkilemezler, ancak belirli bir büyüklüğü geçtikten sonra fotoğrafta seçilirlik kaybına neden olurlar.

    Adaptör: Fotoğrafçılıkla bir objektifle çapları birbirinden farklı olan parçalarından birini ötekine geçirebilmek için yararlanılan bağlayıcı, farklı boy ve şekillerdeki metal tüp, soket, priz, bilezik benzeri parça; uyarlayıcı.

    AZ: Otomatik zoomlama.

    Aynalı Objektif: 1- Kompakt bir objektif yapısı içerisinde uzun bir odak uzaklığı sağlayan özel bir objektif tipidir. Işığın kat ettiği yolu aynalar yardımıyla bölerek, objektifin boyutları önemli ölçüde küçültülmüştür. Değiştirilemeyen sabit bir diyafram aralığına sahiptir. 2- Yapılışında çeşitli aynaların kullanıldığı objektif türü. Bunlar "katadioptirik" objektifler olarak da anılırlar. Çok büyük odak uzunluklarına, objektifin gövdesini uzatmadan sağlarlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü