Eğitim Sitesi

Avcı Yağmuru Nedir? Avcı Yağmuru Hakkında Kısaca Bilgi

Avcı Yağmuru Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Avcı Yağmuru:

Saçılma noktası Avcı takımına rastlayan ve her yıl 20 ekim tarihinde görülen bir akanyıldız yağmuru.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Oort Bulutu: 1- Güneş Sistemi'nin küresel olarak saran, kuyrukluyıldızların zamanlarının büyük bölümümü geçirdikleri bölge. 2- Pluto yörüngesinin çok dışında Güneş sisteminin oluşumuyla ilgili onu saran ve kuyruklu yıldız çekirdeklerinden oluşan bulut veye kuşak.

    Başucu: Gözlemcinin bulunduğu noktadaki düşey doğrultusunun, gök küresini deldiği kabul edilen noktadan, gözlemcinin çevren düzlemi üstünde bulunan nokta, zenit.

    Frenleme Işınımı: Serbest parçacık hareket ederken yoğun bir ortama girerse ivmeli olarak yavaşlar. Yani frenlenir ve ışınım yayar.

    Doppler Etkisi: 1. Bir ışık (veya ses) kaynağı bizden uzaklaşır ve bize yaklaşırken dalga boyu yani frekansı kayar. Uzaklaşıyorsa görünür dalga boyları kırmızıya (uzun dalga boylarına), yaklaşıyorsa maviye (kısa dalga boylarına) kayar. 2. Işık kaynağı gözlemciye göre veya gözlemci kaynağa göre uzaklaşıyor yada yaklaşıyor ise kaynaktan gelen ışınımın dalgaboyu veya frekansındaki değişim. Bakınız kırmızıya kayma ve maviye kayma. 3. Kaynağın ya da gözlemcinin hareketine bağlı olarak, ışınımımın dalgaboyunda gözlenen değişiklik.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü