Eğitim Sitesi

Atlantik Bildirisi Nedir? Atlantik Bildirisi Hakkında Kısaca Bilgi

Atlantik Bildirisi Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Atlantik Bildirisi:

ABD Başkanı Franklin D. Roosevelt ile İngiltere Başbakanı Winston Churchill arasında 14 Ağustos 1941 tarihinde II. Dünya Savaşı'nın yürütülmesi, zafere ulaşabilmek için alınacak önlemleri saptamak ve savaş sonrası dünya düzenini belirlemek amacıyla yayımlanan bildiri.

 

    Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri

    Senato: Bazı ülkelerde yaş ve eğitimlerine göre seçilmiş parlamento üyelerinden oluşan meclis.

    Sosyal Medya: 1. Kişilerin video, fotoğraf, görüntü, yazı, resim, fikir, haber gibi içerikleri paylaşmak için kullandığı çevrim içi (online) sanal iletişim ortamlarıdır. 2. Sosyal ağ; blog, içerik toplulukları, mikroblog, wiki, podcast ve forumlardan oluşan Genel Ağ üzerinden gerçekleşen etkileşim aracı.

    Ültimatom: Bir devletin başka bir devlete verdiği ve hiçbir tartışma veya karşı koymaya yer bırakmaksızın tanıdığı sürede isteklerinin yerine getirilmesini istediği nota.

    Devalüasyon: Bir ülkenin para birimi değerinin, diğer ülkelerin para birimi değerine oranla düşmesi ve bu durumu düzeltmek için devlet tarafından yapılan müdahale. Devalüasyon özellikle sabit kur sistemi için geçerlidir. Bu sistemde yerli paranın yabancı paralar karşısındaki değeri hükûmet tarafından belirlenir ve devalüasyonda hükûmet kararıyla ve aniden yapılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü