Eğitim Sitesi

Aspherical Lens Nedir? Aspherical Lens Hakkında Kısaca Bilgi

Aspherical Lens Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Aspherical Lens:

Kenarları düzeltilmiş bir objektif şeklini ifade eder ki bu sayede daha mükemmel görüntü elde edilebilmektedir. Asferik cam objektif şeklinde de ifade edilir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Uprating: Kullanılan filmi ISO değerinden daha fazla değerde kullanmak.

    Klonlamak: Dijital fotoğrafçılıkta, görüntünün bir bölümünün kopyalanarak çizik veya toz taneleriyle bozulmuş diğer bir bölümünün düzeltilmesinde kullanılmasıdır. Bu yöntem ayrıca görüntüdeki bir elemanı artırmak için de kullanılabilir (bir dala daha fazla yaprak eklemek gibi).

    JPEG2000: 2001 yılından itibaren kullanılmaya başlanan yeni versiyon bir JPEG resim dosya formatıdır. Daha fazla sıkıştırma yapabilmesine rağmen daha az veri kaybına sebep olması ile ilerideki zamanlarda bir çok kamera ve resim işleme programında kullanılması muhtemel bir resim dosya formatıdır.

    ISO: 1- Filmlerin duyarlılığı ile ilgili standartları belirleyen International Standarts Organization'ın kısaltmasıdır. ISO, ASA (American Standarts Association) teriminin yerini almıştır. (International Standard Organisation - Uluslararası Standartlar Organizasyonu) 2- Bir filmin ışığa duyarlılığını gösteren numara serisidir. Kural olarak duyarlılık 25 ile 1600 ISO arasında değişmektedir. Örneğin 200 ISO bir film, 100 ISO bir filmin iki katı hassastır ve bu da ışığa iki kat daha duyarlı olduğu anlamına gelir. 50 ISO bir film ise 100 ISO filmin yarı hızında olduğu gibi ışığa hassasiyeti de yarısı kadardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü