Eğitim Sitesi

Artı Değer Nedir? Artı Değer Hakkında Kısaca Bilgi

Artı Değer Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Artı Değer:

Üretim sürecinde, tüm giderler (kira, hammadde, enerji, ücret ve faiz giderleri) hesaplanarak toplam gelirden çıktıktan sonra kalan miktar sermayedarın kârı olarak kabul edilir. Bu miktar, işçinin "artı" olarak fazladan ürettiği değerdir.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    İçgüdü: Öğrenilmeden yapılan, niçin yapıldığının bilincinde olunmayan, türün tüm bireylerinde bulunan kalıtsal davranışlara içgüdü denir.

    Kimlik: Bireyin kendi kişiliğine ait değerlendirmelerinin yer aldığı kişiliğin öznel yanı.

    Fenomenoloji (Öz Bilimi): 1. Varlığın, dış dünyadaki nesne ve olayların insan bilincindeki bir yansıması olduğunu ifade eden görüş. 2. Olayları değil, olayın içindeki özü kavramayı amaçlayan görüş.

    Değer: 1. İnsanların bir mala ya da hizmete yükledikleri öneme değer denir. 2. İnsanın insanla ve doğa ile olan ilişkisinden doğan birtakım belirlemeler bütünü. Ahlaki bakımdan bir niteliğe, bir davranış tarzına verilen önem. 3. Kişinin, isteyen, ihtiyaç duyan bir varlık olarak nesne ile bağlantısında beliren şey. İnsanların ihtiyaç ve istemeleri farklı olduğundan sayısız değer türleri vardır. 4. Nesne ve olaylar hakkında yaptığımız olumlu ve olumsuz değerlendirmelerdir. Duygu, istek ve ihtiyaçlara bağlıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü