Eğitim Sitesi

Artemis Nedir? Artemis Hakkında Kısaca Bilgi

Artemis Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Artemis:

Roma'daki adı Diana, Zeus ile Leto'nun kızı. (Phoebe olarak da bilinir.) Apollon'un ikiz kız kardeşi, vahşi doğa tanrıçası.

 

Tarih Terimi Olarak Artemis:

Eski Yunan'da toprağı ve bereketi simgeleyen avcı ana tanrıçadır. Sembolü ok ile altın yay, geyik ve hilaldir. Eski Roma'daki karşılığı Diana'dır.

 

Mitoloji Terimi Olarak Artemis:

Zeus ile Leto’nun kızı. Apollon’un kız kardeşi. Kardeşinden bir kaç dakika önce doğup Apollon’un doğumu sırasında annesine yardım etmiş.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Soyut Sanat (Abstrakt Sanat): 1- Soyut sanat genel anlamıyla doğada var olan gerçek nesneleri betimlemek yerine, biçimler ve renklerin, temsili olmayan veya öznel kullanımı ile yapılan sanata denir. Nonfigüratif sanat terimi ile değişmeli olarak kullanılır. 20. yüzyıl başında bu terim, gerçek biçimleri sadeleştirilmiş veya değiştirilmiş halleriyle imgelere indirgeyen Kübist ve Fütürist sanatı tanımlamak için de kullanılmıştır. 2- Doğa görüntülerine bağlı olmayan sanat. 3- Abstre sanat olarak da bilinir. Renk, çizgi, kütle, ton gibi çeşitli biçim öğelerinin bilinen nesnelere benzemeyecek biçimde kullanımı sonucu ortaya çıkan organik ya da biorganik imgelerle oluşturulan düzenlemeler.

    Keramik: Ham maddesi toprak, kil olup elde, kalıpta ya da tornada biçimlendirilmiş ve fırınlanmış her tür eşyanın genel adı. Seramik.

    Galeri: 1. Dehliz, koridor. Dar, uzun geçit. 2. Sanat yapıtlarının konulduğu ya da sergilendiği mekân, yer, yapı.

    İllüstrasyon: Tanıtım amacıyla yapılan resim veya grafik. Resim tekniği kullanılarak yapılan görsel tasvir. Resimleme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü