Eğitim Sitesi

Antioksidanlar Nedir? Antioksidanlar Hakkında Kısaca Bilgi

Antioksidanlar Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Antioksidanlar:

Vücudun olağan süreci ile oluşan serbest radikkallerin vereceği zarara karşı bizleri koruyan bileşenler antioksidanlar denir. Bazı antioksidanları vücut üretebilirken bazıları da sebze, meyve, kahve, çay, bitter çikolata vb pek çok besin ile alınabilir.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Mikroorganizmalar: İnsan gözünün göremeyeceği kadar küçük, bağımsız, canlı hücrelerdir. Yalnızca elektronik mikroskopla görülebilirler. Hastalık yapabildikleri gibi besinlerin hazırlanmasında ya da saklanmasında yararlı olabilirler.

    Çinko: Vücudun tüm hücrelerinde bulunan bir mineraldir. Ayrıca, biyolojik mekanizmaların hızını kontrol eden 200'den fazla enzimde de ortak bir unsurdur.

    Gliserit: Yağ asitlerinin gliserolle oluşturduğu esterlerdir. Yağların yapısını gliseritler oluşturur.

    Böcek İlacı (Pestisid): Zararlı canlı veya bitkileri öldürmeye yarayan kimyasal madde. Böcek ilaçları özellikle tarımda ve insanların yaşadığı çevrelerde kullanılır. Bazıları insanlara, direkt temas ya da gıdalarda kalan kalıntıları nedeniyle veya çevreye yüksek zehir oranları nedeniyle, zararlıdır ve DDT gibi birçok ülkede yasaklanmışlardır. Böcek zehirleri mantar yok ediciler, zararlı bitki yok ediciler ve fare yok edicileri de kapsarlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü