Eğitim Sitesi

Amfoter Metaller Nedir? Amfoter Metaller Hakkında Kısaca Bilgi

Amfoter Metaller Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Amfoter Metaller:

Al, Sn, Zn, Pb, Cr, Be metalleri amfoter metal olarak sınıflandırılır. Amfoter metaller hem asitlerle hem de kuvvetli bazlarla tepkime vererek H2 gazı açığa çıkaran metallerdir.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Etüv: İçinde belirli bir sıcaklık elde edilerek kurutma, mikrop üretme ve dezenfekte veya sterilizasyon gibi gâyelerle kullanılan alete etüv denilir. Cihazlar iki kat saçtan olup, hava geçirmez bir de kapağı vardır. Kurutma ve nem alma gibi fizikî hâdiseler yanında bâzı kimyevî reaksiyonlar için lüzumlu yüksek sıcaklık derecelerini elde etmek için de etüvlerden faydalanılır. Mikrop üretmek için laboratuvarlarda kullanılan etüvler, gelişmeleri belirli bir sıcaklığı icâbettiren mikroplara müsâit sıcaklık şartları sağlamada kullanılır.

    Beher: Sıvıları muhafaza etmek veya hacimlerini ölçmek amacıyla kullanılan cam, porselen veya plastikten yapılmış silindir şeklindeki kaba beher denir.

    Doymuş Çözeltiler: Çözünen katı madde ile dengede olan çözeltilere doymuş çözeltiler denir. Örneğin bir bardak sıcak su içerisine yavaş yavaş tuz eklediğimiz zaman belli bir sınıra kadar tuz tamamen çözülür. Eklenen tuz bir yerden sonra çözülmeden bardağın dibinde kalmaya başlar . İşte suyun maksimum çözebileceği kadar tuzu çözüp su–tuz dengesinin sağlandığı andaki çözeltiye doymuş (doygun) çözeltiler denir.

    Dipol-Dipol Çekimi: İki polar molekül yan yana geldiğinde her iki molekülün zıt kutupları arasında oluşan çekim kuvvetine dipol-dipol çekimi adı verilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü