Eğitim Sitesi

Doymuş Çözeltiler Nedir? Doymuş Çözeltiler Hakkında Kısaca Bilgi

Doymuş Çözeltiler Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Doymuş Çözeltiler:

Çözünen katı madde ile dengede olan çözeltilere doymuş çözeltiler denir. Örneğin bir bardak sıcak su içerisine yavaş yavaş tuz eklediğimiz zaman belli bir sınıra kadar tuz tamamen çözülür. Eklenen tuz bir yerden sonra çözülmeden bardağın dibinde kalmaya başlar . İşte suyun maksimum çözebileceği kadar tuzu çözüp su–tuz dengesinin sağlandığı andaki çözeltiye doymuş (doygun) çözeltiler denir.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Bileşik: İki ya da daha fazla cins elementin belirli oranlarda birleşerek oluşturdukları, kendini oluşturan elementlerin özelliklerini göstermeyen, kendinden daha basit maddelere ayrışabilen saf maddelere bileşik denir. Atomların bileşik oluşturmasının iki temel sebebi vardır: 1- Düşük enerjili olma eğilimi 2- Kararlı elektron dizilişine sahip olma eğilimi Bileşikler oluşurken; atomlar, atom numarasına en yakın soy gazın kararlı elektron dizilişine ulaşmak için ya elektron alışverişi yapar ya da elektronlarını ortaklaşa kullanırlar.

    Odun Ruhu: Odunun havasız ortamda kuru kuruya ısıtılmasıyla oluşan, büyük miktarda metil alkol içeren sıvı madde.

    Uçucu Olmayan Sıvı: Moleküller arasında çekim kuvveti ve kaynama noktası yüksek, buna karşılık buhar basıncı düşük olan sıvı.

    Görünür Spektrum: Dalga boyu yaklaşık 390 nm ile 760 nm arasında bulunan ve elektromanyetik ışımanın bütün görünen dalgalarını içeren spektrumu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü