Eğitim Sitesi

AM Modulasyon Nedir? AM Modulasyon Hakkında Kısaca Bilgi

AM Modulasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak AM Modulasyon:

AM terimi, İngilizcede genlik modülasyonu anlamına gelen iki kelimenin baş harflerinden oluşturulmuştur. İsminden de anlaşılacağı gibi AM‘de asıl olan genliğin değişimini sağlamaktır. Bunun için taşınacak sinyal kendinden daha yüksek frekansa sahip bir sinyalle çarpılmaktadır. Matematiksel analiz yapıldığında, iki sinyalin çarpımıyla elde edilen sinyalin, taşıyıcı sinyalin frekansına yakın bir frekansa sahip olur.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    Pay-Cable/Pay-TV: Ekstra abone ücretleriyle desteklenen yayın hizmetleri.

    MAC: MAC (A, B, C, D2) (Multiplexed Analogue Component) Çoklanmış analog unsur. Özellikle uydu yayınları için geliştirilmiş bir grup TV yayın formatı. Renk, ışık, ses ve eşzamanlama işaretlerinin sıkıştırılarak bir satır boyunca ayrı ayrı zamanlarda gönderildiği bir renkli görüntü TV yayını gönderim sistemi. A, B, C, D2 gibi alt grupları ses ve data sinyallerinin iletiminde kullanılan çeşitli metotlara işaret etmektedir.

    Bit Rate: Bit hızı, saniye cinsinden ifade edilir ve 1 sn’de iletilen bit hızını verir. Dijital aktarımın hızı, Mbit/s olarak ifade edilir. Bir PAL resmin gönderimi için yaklaşık 5Mbit/s gerekirken, VHS için sadece 2.5 Mbit/s yeterlidir.

    Hertz: Hz, bir sinyalin tam bir turunu ifade eder. Elektromanyetik bir sinyal salınımı içerisinde, 0’dan başlayıp pozitif max’a ve daha sonra tekrar 0’a döner (+ alternans) aynı şekilde 0’dan başlayıp negatif max’a ve daha sonra tekrar 0’a döner(- alternans). Bu tam bir dönüşün 1 sn cinsinden karşılığı hertz ‘dir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü