Eğitim Sitesi

Aldehit Nedir? Aldehit Hakkında Kısaca Bilgi

Aldehit Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Aldehit:

Alkollerin oksitlenmesiyle oluşan organik maddeler.

 

Kimya Terimi Olarak Aldehit:

Karbonil grubu bağlarından en az birine H bağlanan bileşikler aldehit, her iki bağa da alkil grubu bağlanan bileşikler ketondur.

 

Coğrafya Terimi Olarak Aldehit:

Alkolleri oksitlendirme veya asitleri indirgeme yolu ile elde edilen uçucu bir sıvı.

 

Biyoloji Terimi Olarak Aldehit:

Yapısında -CHO gurubu bulunduran organik maddeler.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Miyane: Eşit miktarda un ve yağın pembe renkte kavurması.

    Düzenli Fiziksel Aktivite: Fiziksel aktivite; her gün veya haftada 5 veya 5'den fazla veya haftada 3 kez günde 20-60 dakika arasında gerçekleştiriliyorsa düzenli fiziksel aktivitedir.

    MSG: Glutamat amino asidinin tuzla birleşmiş halidir. Doğal olarak domateste, mantarlarda, yosunda ve sert peynirlerde de bulunur. Özelliği umami tadını sağlamasıdır. Bu tadı vermesi için gıdalarda da kullanılır. Bazı kişilerin glutamata karşı hassasiyeti vardır. Bu kişiler monosodyum glutamat aldıkalrında rahatsızlık hissedeceklerdir.

    Kalori (Cal): 1- Kalori enerji birimidir. Bir yetişkinin ortalama enerji ihtiyacı yaklaşık 2000-2400 kilokalori(kcal) arasında değişebilir. Bilimsel olarak kalori 1 gram suyun sıcaklığını 1 derece yükseltmek için gerekli enerji miktarı olarak da tanımlanabilir. 2- Besinlerle alınan enerjinin ölçü birimidir. Kalori, 1 gram suyun sıcaklığını 1°C arttırmak için gerekli olan enerji miktarına verilen isimdir. Herkes adını kalori olarak benimsemiş olsa da, besinlerle alınan enerji aslında kilokalori cinsinden ölçülür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü