Eğitim Sitesi

Air Cleaner Nedir? Air Cleaner Hakkında Kısaca Bilgi

Air Cleaner Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Air Cleaner:

Air Cleaner, Hava temizleyicisi anlamına gelir. Otomotiv sektöründe Air Cleaner’ın kullanıldığı terimler arasındaki yeri Hava Filtresi’dir.

Yani Air Cleaner = Hava Filtresi anlamına gelir.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Elektrik sistemi: Otomobilde, motoru ilk hareket için elektrikli olarak döndüren, motorun silindirlerinde sıkışan hava-yakıt karışımını ateşlemek için yüksek voltajlı kıvılcım sağlayan, lambaları yakan, kalorifer motorunu, radyo vb. gibi aletleri çalıştıran bir sistemdir. Bu sistemde marş motoru, kablolar, batarya, şarj dinamosu, regülatör, distribütör ve ateşleme bobini gibi kısımlar vardır.

    Gaz türbünü: Bir tür içten yanmalı motordur. Yanma sonucu meydana gelen yanmış basıncı, türbün kanatlarına etki ederek türbün milini döndürür.

    Krank mili: Biyellerin bağlanması için kollu yapılarak, biyellerin doğrusal hareketini dairesel harekete çeviren bir mildir.

    Elektronik Stabilite Programı: ESP kısaltmasıyla bilinen sistem, temel olarak aracın ani manevralarda savrulmasını önlemek amacıyla geliştirilmiştir. Sistem, aracın kaydığı yönü ve doğrultuyu algılayıcılar sayesinde belirleyip, gerektiğinde ilgili tekerleklerin frenlemesini veya bu tekerleklere daha fazla güç uygulanmasını sağlayarak dengenin bozulmamasını sağlıyor.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü