Eğitim Sitesi

Ağırlıklı Bebek Nedir? Ağırlıklı Bebek Hakkında Kısaca Bilgi

Ağırlıklı Bebek Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Ağırlıklı Bebek:

2500 gramın altında doğan bebek.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Yumurta Kanalı: Memelilerde yumurtalıktan atılan yumurtaları rahme taşıyan ve döllenmenin gerçekleştiği bir çift kanaldan her biri.

    Patojenite: Enfeksiyon etkeninin hastalık yapabilme yeteneğine patojenite denir. Patojen bir etkenin enfekte ettiği kişilerin hepsi hasta olmaz. Patojenitesi yüksek olan etken, enfekte ettiği kişiler arasından çok sayıda kişiyi hasta eder. Patojenitesi düşük etken ise çok sayıda kişiyi enfekte etse de az sayıda kişiyi hasta eder.

    Ev Tozu Akarı: Halı, koltuk, yatak gibi ortamlarda bulunabilen insandaki deri döküntüleri ile beslenebilen eklem bacaklı türü. Ev tozu içinde yaşayan gözle görülemeyecek kadar küçük canlılardır. Akarların dışkıları ev tozuyla birlikte yayılır ve alerjik yanıta neden olur. Tüylü halılar, yün yatak, yorgan ve yastıklar pelüş oyuncaklar bunları bol miktarda içeren yüzeyler olduğundan ev tozu akarına alerjik kişilerin yaşadıkları ortamlardan uzaklaştırılmaları istenir.

    Kanser: 1- Bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz olarak bölünüp çoğalmasıyla beliren kötü urlara verilen genel isim 2- Kanser, anormal hücrelerin kontrolsüz olarak çoğalması ve yayılmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü