Eğitim Sitesi

Abaksial Nedir? Abaksial Hakkında Kısaca Bilgi

Abaksial Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Abaksial:

Gövdeden, merkezden veya eksenden uzak olan yüz. Yaprakların alt yüzleri vb.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Mitokondri: Hücrede enerji üretiminden sorumlu olan (oksijenli solunumun gerçekleştiği) organel. - Bakteriler hariç bütün hücrelerde bulunur. - Oksijenli solunum ile besinleri yakarak enerji (ATP) üretir. - Çift zarlı yapıdadır. - İç zarın kıvrımlarına krista, mitokondri içindeki sıvı kısma matriks denir. - Kendine ait DNA ,RNA ve ribozoma sahiptir. - Hücre için gerekli olan enerji burada üretilir. - İhtiyaç durumunda kendini eşleyerek sayısını arttırır.

    Antijen: 1. Canlı vücuduna dışarıdan giren ve antikor oluşmasını sağlayan protein yapısında yabancı madde. 2. Bir organizmada özgül antikorların yapılmasını başlatan protein ya da protein+polisakkarit bileşiminde bir yabancı maddedir. 3. İçerisine girdiği organizma aracılığıyla antikor oluşumunu sağlayan bakteri, virüs, parazit vb. protein yapısında madde. 4. Organizmada bağışıklık tepkisine yol açan yabancı molekül.

    Ototrof: 1. İnorganik molekülleri kullanarak organik molekül üreten canlılardır. Bir başka ifadeyle kendi besinini kendi üreten canlılar. 2. Işık enerjisi veya kimyasal enerji kullanarak, inorganik maddelerden kendi organik besinini üretebilen canlılar (kendibeslek). 3. Işık veya kimyasal enerjiyi kullanarak, anorganik karbon kaynağı olan karbondioksitten kendi besini ve karmaşık hücre yapı taşlarını sentezleyebilen organizma.

    Bakka: Üzümsü, açılmayan, etli meyve.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü