Eğitim Sitesi

Yüksek Gerilim(YG) Nedir? Yüksek Gerilim(YG) Hakkında Kısaca Bilgi

Yüksek Gerilim(YG) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Yüksek Gerilim(YG):

Elektrik enerjisinin iletilmesinde kullanılan gerilime denir. Kilovolt (kV) veya Volt (V) ile ölçülür. Etkin değeri 1000 Volt'un (Hariç) üstünde olan gerilimdir. (1-1, 6-3, 3-6, 3-7, 2-10, 5-15-36-66-154-380 kV)

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Yatay Entegre Elektrik Yükümlülüğü: Elektrik üretim, iletim ve dağıtım fonksiyonlarından en az birini ve elektrik ile ilgili olmayan bir diğer faaliyetin yerine getirilmesi yükümlülüğü.

    Enerji Satış Anlaşması (ESA): Bir kullanıcı ile, merkezi satıcı rolü kapsamında MAMS arasındaki, MAMS tarafından Kullanıcıya satılan Güç ve/veya Enerjiye ilişkin anlaşma.

    Minimum Güç: Merkezi Yük Dağıtıma dahil edilmiş bir üretim grubunun MAMS/ESİ'ye, Veri Kayıt Kodu ve Programlama ve Yük dağıtım Kodları uyarınca sağlayacağını beyan ettiği minimum sabit aktif (MW) ve/veya reaktif (MVAR) güç üretimi.

    Elektrik Tesisleri: Elektrik enerjisini; üretimi, transformasyonu (yükseltme ve indirme), iletimi, dağıtımı ve kullanımını sağlayan yapılar, binalar, makineler, aygıtlar, hatlar, trafolar ve teçhizatların tümüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü