Eğitim Sitesi

Veraset ve intikal vergisi Nedir? Veraset ve intikal vergisi Hakkında Kısaca Bilgi

Veraset ve intikal vergisi Terimi Hakkında Bilgiler

Hukuk Terimi Olarak Veraset ve intikal vergisi:

Ölenin vârislerine kalan mal ve paradan alınan vergi

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Veraset ve İntikal Vergisi:

Bedelsiz veya karşılıksız bir şekilde elde edilen servet unsurlarına uygulanan varlık vergisi türüdür. Miras veya bağıştan gelen varlıklar için ödenir. Bu iki verginin bir arada uygulanmasının sebebi, vergi kaçırma olanaklarının ortadan kaldırılmasıdır. Bu verginin aleyhinde olanlar, verginin mülkiyet hakkını zedelediğini, sermaye birikimini olumsuz yönde etkilediğini ileri sürerler.

 

    Benzer Hukuk Terimleri

    Gizlilik dereceli yer: Gizlilik dereceli mesaj, doküman, rapor, araç, gereç ve tesisler ile korunmaması halinde iç ve dış menfaatlerimizin zarar görebileceği materyallerin muhafaza edildiği, bulundurulduğu ve bunların korunması için güvenlik tedbirleri alınmış olan her türlü dolap, kasa, oda ve sınırlandırılmış bölge.

    Şufa Hakkı: Önalım hakkı; mükellefin, hakkın konusu olan şeyi bir üçüncü kişiye satması durumunda, hak sahibine tek taraflı bir irade beyanı ile satılan şeyin mülkiyetinin kararlaştırılan bedel karşılığında öncelikle kendisine devrini isteme yetkisini veren haktır, yenilik doğuran haklardandır.

    Navlun: deniz yoluyla yapılan taşıma karşılığında ödenen ücret

    Gûna (gûne): türlü; gidiş; tarz; yol; sıfat

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Hukuk Terimleri Sözlüğü