Eğitim Sitesi

Uygar Nedir? Uygar Hakkında Kısaca Bilgi

Uygar Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Uygar:

Düşün, bilim, sanat ve endüstri alanlarında çok büyük bir gelişme göstermiş, dolayısıyla yaşama biçiminde gerekli bir düzeye erişmiş ülke ya da toplum.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Uygar:

Fikir, sanat ve endüstri alanında çok büyük bir gelişme göstermiş olan, medenileşmiş, medeni.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Sigilografya: Mühür bilimi.

    Divan-ı Saltanat: Türkiye Selçuklu Devleti'nde askeri, idari, mali ve hukuki bütün devlet işlerinin karara bağlandığı ve en yüksek yönetim organına Divân-ı Saltanat veya Divân-ı Alâ denmiştir. Divân-ı Saltanat ve Divân-ı Alâ günümüzdeki bakanlar kurulu gibi çalışmıştır. Divân-ı Saltanat'a sultandan sonra devletin en yetkili kişisi olan vezir başkanlık etmiştir.

    Sadak: Sırtta taşınan ok çantası.

    Veraset Sistemi: 1. Devletin başına geçecek şehzadenin, yani tahtın varisinin belirlenmesinin kurala bağlanmasıdır. (Örnek: Babadan oğula, Ekber-Erşet vs.) 2. İslamiyet öncesi Türk devletlerinde Kağan'ın ölümünden sonra tahta kimin geçeceği hususunda belirli bir sistem yoktur. Devlet, Kağan'ın ailesinin ortak malı olarak kabul edildiğinden, Kağan'ın erkek çocuklarından herhangi birinin tahta talip olması veya tahtı ele geçirmek için diğer kardeşleri ile mücadeleye girişmesi sık yaşanan durumlardan biriydi. Belirli bir devlet teşkilatı oluşturan Mete’den sonra bile, İmparatorluk kardeşler arasında Doğu ve Batı olmak üzere ikiye ayrılmıştır. Bu durum, Türk devletlerinin kısa sürede bölünmesine ve gücünün zayıflayarak yıkılmasına neden olmuştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü