Eğitim Sitesi

Uç Meristem Nedir? Uç Meristem Hakkında Kısaca Bilgi

Uç Meristem Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Uç Meristem:

Bitkilerin kök ve gövdelerinin en uçlarında bulunan, sürekli bölünerek bitkinin büyümesini sağlayan doku.Meristem dokusu.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Uç meristem:

Bitkilerin kök ve gövdelerinin en uçlarında bulunan, sürekli bölünerek bitkinin büyümesini sağlayan doku.Meristem dokusu.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Pseudosölom: Mezoderm ve endoderm arasındaki vücut boşluğu. Kalıcı bir blastösol.

    Gastrovasküler Boşluk: Sünger, sölenter ve yassı solucanlarda hücre dışı sindirimin yapıldığı kısım.

    Binomial: Linnaeus tarafından önerilen ikili (binomial) adlandırma sistemi günümüzde türlerin adlandırmasında kullanılan sistemlerin temelini oluşturur. Linneaus, her bir tür için biri cins ismi, diğeri o türü niteleyen isim olmak üzere Latince iki kelimeden oluşan ikili adlandırma sistemini kullanmıştır. Türün adlandırılmasında kullanılan ilk sözcük cins ismidir, ikinci kelimeye ise tanımlayıcı ad denir. Cins ismi tanımlayıcı adla birlikte tür adını oluşturur. Örneğin; Homo sapiens (İnsan), Felis domesticus (Felis catus) (Evcil kedi).

    Otoliz: 1. Lizozom organelinin çeşitli nedenle zarı yırtılıp enzimleri hücre içine dağılırsa enzimler hücreyi sindirmeye başlar. Bu olaya otoliz denir. Bu nedenle bu organele intihar organeli de denir. 2. Herhangi bir etki sonucu lizozom içindeki enzimler, sitoplazmaya dağılırsa hücreyi sindirir ve bu olaya otoliz denir. Örneğin insan embriyosunda el ve ayak parmakları arasındaki boşlukların oluşumu, yaşlanmış ve görevini yerine getiremeyen hücrelerin ölümü ve kertenkelenin bir tehlikeyle karşılaştığında kuyruğunu bırakması otoliz olayına örnek olarak verilebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü