Eğitim Sitesi

Tur Kuponu Nedir? Tur Kuponu Hakkında Kısaca Bilgi

Tur Kuponu Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Tur Kuponu:

Turda sunulan hizmetlere karşılık geçerli belge.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Çapraz Satış: Çapraz satış, mevcut müşterilere veya aktif olmayan müşterilere ilave ürün veya hizmetlerin sağlanmasıdır. Çapraz satış stratejileri ile yeni müşterilerin kazanılması için harcanacak zaman ve paradan çok daha azıyla satışlar yatay veya dikey olarak çarpıcı biçimde artırılabilir. Çapraz satışı stratejik öncelik haline getiren her işletme, büyük başarılar sağlayabilir. Ne var ki etkin olabilmek için çapraz satış şirket kültürünün bir parçası olmalıdır.

    Airport Code (Havaalanı Kodu): Havadan ulaşımı olan tüm kentlerin kendilerine özgü üçer harfli kodu vardır. Büyük kentlerde sözkonusu üç harf sıklıkla ilk üç harften oluşur, örneğin Londra için LON, Paris için de PAR gibi. Ancak YYZ (Toronto) ve SXB (Strasbourg) örneklerinde görüldüğü gibi durum her zaman böyle değildir. Ana koda ilaveten neyin ne olduğunu açık etmek üzere ikincil kodlar da kullanılabilmektedir. Örnek olarak Londra, İngiltere'nin (LON) Heathrow (LHR), Gatwick (LGW), Luton (LTN) ve London City (LCY) havaalanları bulunmaktadır.

    Condominium: Kat mülkiyeti

    Kargo Etiketi: Kargonun üzerine yapıştırılan, konşimento numarasının, ağırlığının ve varış noktasını n belirtildiği etiket.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü