Eğitim Sitesi

Trafikten Men Nedir? Trafikten Men Hakkında Kısaca Bilgi

Trafikten Men Terimi Hakkında Bilgiler

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Trafikten Men:

Trafik görevlilerince, bu kanunda belirtilen hallerde araçla ilgili belgelerin sürücüden alınması ve aracın belirli bir yere çekilerek trafikten alıkonulmasıdır.

 

    Benzer Trafik ve İlk Yardım Terimleri

    Zemin: Taban, döşeme, yer.

    Işıklı Ve Sesli İşaretler: Trafiği düzenlemede kullanılan ışıklı ve sesli, sabit veya taşınabilir, elle kumanda edilebilen veya otomatik çalışan, üzerinde çeşitli renk, sembol, yazı bulunan ve belirli yanma süresi olan, ışık veya sesle özel bir talimatın aktarılmasını sağlayan trafik tertibatıdır.

    Taşıt: Karayolunda insan, hayvan ve yük taşımaya yarayan araçlardır. Bunlardan makine gücü ile yürütülenlere "Motorlu Taşıt", insan ve hayvan gücü ile yürütülenler ile bir araç tarafından çekilen römorklara "Motorsuz Taşıt" denir. - Bir kazanç sağlama amacı olmadan kullanılan taşıtlara "hususi taşıt", - Bir kazanç sağlamak için kullanılan taşıtlara "ticari taşıt" - Resmi kurumlara ait taşıtlara "resmi taşıt", - Hem resmi hem ticari taşıtlara ise "resmi ticari taşıt" adı verilir. 2- Otomobil, tren, gemi, uçak gibi taşıma araçlarının ortak adı. Vasıta.

    Şofben: Gaz veya elektrikle çalışarak sıcak su sağlayan araç.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Trafik ve İlk Yardım Terimleri Sözlüğü