Eğitim Sitesi

Stropiyer Nedir? Stropiyer Hakkında Kısaca Bilgi

Stropiyer Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Stropiyer:

Ekspande polistiren (EPS) hammaddesinden üretilen ve otomatik makineler yardımıyla çeşitli şekiller verilebilen, görünümü kartonpiyere benzeyen ancak alçı içermeyen ve bu nedenle neme karşı daha dayanıklı hale getirilmiş iç ve dış mekan dekorasyon ürünüdür. Yanmaya karşı dirençlidir. Uzun ömürlü olup çok hafiftir ve montajı çok kolaydır. İyi ısı yalıtımı sağlayan ve estetik bir görünüm sunan stropiyer, ekonomik bir dekorasyon elemanıdır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Hareketli Yük: Yapının kullanım amacına göre yapıya belirli bir süre etkiyen yük ( insanlar, eşyalar, depolanan malzemeler, vb).

    Nikel: Atom numarası 28, atom ağırlığı 58,71, yoğunluğu 8,9 olan gümüş parlaklığında, demir sertliğinde, kolay işlenebilen ve kolayca tel durumuna getirilebilen bir elementtir. Nikel paslanmaz çelik, mıknatıs, bozuk para ve özel alaşımlar gibi birçok endüstriyel ve son kullanıcı ürünlerinde kullanılmaktadır. Ayrıca cama yeşil renk vermek amacıyla da kullanılmaktadır. Nikel her şeyden önce bir alaşım metalidir. Bu nedenle alaşım olarak birçok kullanım alanı mevcuttur. Bu alaşımlar bakır, krom, alüminyum, kurşun, kobalt, gümüş ve altın ile yapılan alaşımlardır.

    Pergola: Dikmeler ve sık kirişleme ile yapılan ve üzerine yeşillik sardırılan gölgelik.

    Bungalov: Ahşaptan, tek katlı, verandalı, küçük ve basit kır evi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü