Eğitim Sitesi

SEO Nedir? SEO Hakkında Kısaca Bilgi

SEO Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak SEO:

Search Engine Optimization. Arama motoru iyileştirmesi (optimizasyonu). Web sitelerinin günümüzde en önemli reklam ve pazarlama araçlarından olduğu düşünülürse SEO'nun da bu araçtan en iyi şekilde yararlanma alt aracı olduğu söylenebilir. SEO, Google gibi arama motorlarında çeşitli kelimelerde arama yaptığımız zaman web sitemizi ilk sayfalarda çıkartma tekniğidir.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Dofollow Link: Link verilen siteye kefil olmak yani link verilen sitede kaliteli içerik olduğunu gösterir. Eğer dofollow verilen siteyi Google örümcekleri olumsuz bulursa sizin siteniz için de kötü bir durum olacaktır.

    Anchor Tag / Text: Çapa metin. Linki tanımlayan metindir. http://www.dersimiz.com bir link, Eğitim Sitesi bir kelime ise Eğitim Sitesi kelimesine tıklandığında ilgili adrese gitmesi durumunda http:// ile başlayan kısım link, Eğitim Sitesi kelimesi ise anchor metindir. Örnek: Eğitim Sitesi buradaki Eğitim Sitesi kelimesi link için Anchor Text olur.

    Author Rank: Yazar sıralaması ya da yazar otoritesi anlamına gelir.

    Clicks (Tıklamalar): Bir ziyaretçinin sitenize her tıklayışıdır. Genellikle başka sitelerde bulunan link veya bannerlarınıza tıklanma sayısını belirlemek için kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü