Eğitim Sitesi

Refleks Fotoğraf Makinesi (Single Lens Reflex /SLR) Nedir? Refleks Fotoğraf Makinesi (Single Lens Reflex /SLR) Hakkında Kısaca Bilgi

Refleks Fotoğraf Makinesi (Single Lens Reflex /SLR) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Refleks Fotoğraf Makinesi (Single Lens Reflex /SLR):

Fotoğraflanan objenin film üzerine görüntüyü ileten objektiften görülebildiği, diğer bir deyişle filme yansıyan görüntü ile vizörden görülen görüntünün aynı olduğu fotoğraf makinesi tipidir. Görüntünün netleme ekranına yansıtılabilmesi için kalkabilen bir ayna kullanılır. Bu yansıtılan görüntünün düzeltilmesi amacıyla da beşgen bir prizma bulunur.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Uzatma körüğü: Objektif ve film düzlemi ya da algılayıcı düzlemi arasındaki uzaklığı artırmak için kullanılan uzayıp kısalabilen körük sistemi. Makro çekim çalışmalarında kullanılır.

    Düşen Işık Ölçümü: Herhangi bir cisim üzerine herhangi bir ışık kaynağından düşen ışığın,bir düşen ışıkölçer yardımıyla ölçülmesi. Düşen ışıkölçer konudan ışık kaynağına doğru yöneltilir.

    Image Stabilization: Görüntü sabitleme demektir. Özellikle tele zoomlu çekimlerde kamera hareketinden kaynaklanması muhtemel çekim bozukluklarını engelleyen optik veya dijital bir sistemdir.

    Pixelization: Bir görüntünün yüzde yüz oranından daha büyük bir oranda büyütülmesi ile oluşan piksellerin normal halinden daha büyük ve bozuk gözükmesini ifade eder.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü