Problem Çözme Terimi Hakkında Bilgiler
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Problem Çözme:
Birçok durumda düşünme, problem çözmeye yöneliktir. Kişinin bir amaca, hedefe ulaşmaya çalışırken bir engellemeyle karşılaşmasına ya da karşılaştığı zorluğu aşamamasına problem denir. Problem çözümüne yönelik olarak düşünmenin olabilmesi için öncelikle karşılaşılan engelleme durumunun kişi tarafından problem olarak algılanması gerekir.
Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Problem Çözme:
Bireyin yeni karşılaştığı bir güçlük durumuna çözüm yolları bulması.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:
Öz: Varlığın aslını kuran şey; temel özellik. Bir şeyin ne olduğu, nasıl olduğu olgusu; bir şeyi o şey yapan, öyle oluşunu sağlayan şey; bir varlığın yapı
Otorite: 1-Yaptırma, yasak etme, emretme, itaat ettirme hakkı veya gücü, yetke, sulta, velayet.
2-Siyaset felsefesi ve sosyolojide, güç/iktidarın meşru kul
Küçük Önerme: Bir kıyasta küçük terimi taşıyan önerme.
Nesnel(Objektif): 1- Nesne ile uyum sağlayan,nesneye uygun olan.Ferdin kendi şahsi görüşünün etkisinde olmayan-tarafsız.
2- Nesneye ilişkin olan. Nesneyle uyuşan, n
Mantık Bilimi: Doğru düşünmenin yolunu ve yöntemini konu alan bilim.
Heterojen Toplum: Toplumu oluşturan ayrı ayrı niteliklere sahip kişilerin kendi özelliklerini koruduğu, mesleki uzmanlaşmaya sahip toplum biçimi.
Egzistansiyalizm(Varoluçuluk): Sartre tarafından ortaya atılan görüşe göre insanın kendisini gerçekleştirmesi için önce var olması gerektiğini öne süren akımdır.
Propaganda: Bir düşünceyi veya inancı savunan kişilerin, kendi gruplarını çoğaltmak amacıyla her türlü iletişim araçlarını kullanarak diğer gruplar üzerine yaptık