Eğitim Sitesi

Parmak Erozyonu Nedir? Parmak Erozyonu Hakkında Kısaca Bilgi

Parmak Erozyonu Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Parmak Erozyonu:

Hafif meyilli-eğimli olan ve uygun toprak işlemesi yapılmayan alanlarda yüzey akışı ile yüzlek kanalcıkların oluşmasına neden olan toprak taşınması olayıdır.

 

    Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

    Faydalı Alan: Herhangi bir temizleme ve ıslah işlemine gerek kalmaksızın, ekilip biçilebilen alandır. Bu alanlar tek ve çok yıllık bitki kültürünün yapıldığı alanlar ile nadas alanlarını içermektedir.

    Bitki Gelişimi: Doğal vejetasyon oluşurken, bir arazi parçasının birçok bitki grupları tarafından birbirini takip edecek şekilde kaplanması ve sonunda o bölgenin klimaks vejetasyonunun o arazi parçası üzerinde oluşmasıdır.

    Agroekoloji: Sürdürülebilir tarım bilimi demektir. "Doğal Tarım, Organik Tarım, Entegre Tarım, İyi Tarım" gibi tarım sistemleri ülkemizde uygulanan sürdürülebilirliği güncel tarımdan daha yüksek olan tarım yapma şekilleridir. Ekim nöbeti, IPM (Entegre Zararlı Yönetimi), Gübreleme için analiz ve damlama sulama olmazsa olmazlarıdır.

    Ekim Nöbeti: Herhangi bir tarlada aynı yıl ya da yıllar içerisinde çeşitli ürünlerin bir düzen içerisinde belirli bir sıraya göre yetiştirilmesidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü