Eğitim Sitesi

Obsidyen Nedir? Obsidyen Hakkında Kısaca Bilgi

Obsidyen Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Obsidyen:

Siyah, yeşil, gri veya mor renkli saf doğal cam, volkan camı.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Primitif: 1. M.S. 1500 yılından önce yaşamış ressamların çoğunlukla arkaik tarzda yapılmış resimlerine verilen ad. (Primitive) İlkel sanat. 2. Sanatta, kendini eğitmiş ve/ya resimlerinde sade bir üslup kullanan sanatçıların çalışmaları. 3. Afrika Zencileri, Okyanusya ve Amerikan Kızılderilileri'nin sanatı. Terim, bu anlamıyla üçüncü dünya ülkeleri sanatını aşağılayıcı bir niteliğe sahiptir.

    Leke: Resim yüzeyi üzerine boya ile yapılmış iz. Resim sanatında yüzeyin homojen biçimde renk kullanılarak örtülmüş parçası.

    Mukarnas (Stalaktik): Yan yana ve üst üste yerleşen prizmatik ögelerin dışa doğru derece derece taşarak, genellikle simetrik bir düzen içinde dizildiği üç boyutlu geçiş desteği işlevi gören bir çeşit mimari bezeme ögesi.

    Sanat: 1- Belli kalıplar içine konulamayan ve estetik olan insan duygularının dışa vurumudur. İnsanların, tabiat karşısındaki duygu ve düşüncelerini çizgi, renk, biçim, ses, söz ve ritm gibi unsurlarla güzel ve etkili bir biçimde ve kişisel bir üslûpla ifade etme çabasından doğan ruhsal bir faaliyettir. 2- İnsanoğlunun ortaya çıkardığı yapıtlarda, güzellik ülküsünün ifadesi. Doyurucu estetik yaşantılar oluşturmak amacıyla dürtüler oluşturma becerisi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü