Eğitim Sitesi

Nesnellik Nedir? Nesnellik Hakkında Kısaca Bilgi

Nesnellik Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Nesnellik:

Olaylara kişisel öğe ve etmenlerden etkilenmeden, öznel eğilimlerden bağımsız olarak ve önyargıların olumsuz etkisini işe karıştırmadan yaklaşma durumu.

 

Edebiyat Terimi Olarak Nesnellik:

Yazarın, kendisini anlatımın dışında tutması, başka bir deyişle kendisini anlatıma katmaması; nesneleri, kişileri kendi öz nitelikleriyle yansıtması durumu.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Nesnellik:

Nesnel olma veya nesnelerin gerçeğine dayanma durumu, objektiflik.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Nesnellik:

Kişisel duygu ve görüşlere yer verilmeden, kişiden kişiye göre değişmeyen herkesçe aynı algılanan ve anlaşılan anlatımdır.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Metropol: Sanayileşme sonucu bazı kentlerin tek merkezli olmaktan çıkıp çok merkezli duruma gelmesiyle ortaya çıkan farklılaşmış kent yapısı.

    Ayırt Etmeyi Öğrenme: Bireyin bir uyarıcıyı seçip diğerini seçmemeyi öğrenmesi. Genellikle, uyarıcılardan olumlu kabul edilene yapılan davranış pekiştirilip diğer uyarıcılara yapılanlar söndürülerek gerçekleştirilir.

    Tanrıtanımazlık (Ateizm): Tanrı'nın varlığını reddeden öğreti.

    Ütopya: 1- Ütopya: Nesnel ve toplumsal yasalardan değil de, özgürlük-eşitlik-adalet gibi soyut ilkelerden hareket ederek türetilen ve gerçekleşmesi mümkün görülmeyen, başka bir deyişle "düş" olarak kalacak toplum biçimlerine denir. Gelecekteki devletlerin şimdikilere oranla çok daha güzel, ideal, insana daha yakışır olacağını iddia eden ütopyalara iyi(beyaz) ütopya denir. Gelecekteki devletlerin şimdikilerden çok daha kötü, korkunç, adaletsiz olacağını iddia eden ütopyalara ise kötü (kara, korku) ütopyaları denir. 2- Hayal ürünü, ideal toplum düzenlerini anlatan felsefe görüşleri. Gerçekleşmesi olanaklı olmayan düşünce ya da tasarı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü