Eğitim Sitesi

Metropol Nedir? Metropol Hakkında Kısaca Bilgi

Metropol Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Metropol:

Sanayileşme sonucu bazı kentlerin tek merkezli olmaktan çıkıp çok merkezli duruma gelmesiyle ortaya çıkan farklılaşmış kent yapısı.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Metropol:

Metropolis. Belli bir büyüklüğe ulaşmış, örneğin, nüfusu bir milyonu aşmış ve bir bölgenin en önemli kenti olarak nitelenebilen yerleşme. Bir metropolün çevresinde banliyö uzaklığında yerleşmeler bulunur.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Metropol:

Bir ülkenin veya bir bölgenin çevresindeki yerleşim yerlerine ekonomik ve toplumsal yönlerden hâkim olan ve genellikle ülkenin başka ülkelerle olan ilişkisinin sağlandığı en önemli kenti, ana kent.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Güdülenme: 1. Hayvan ya da insanda organizmayı belirli bir amaca yönelik davranışa iten sürecin tümüne güdülenme denir. 2. Organizmanın içinden veya dışından gelen güdülerin etkisi ile harekete geçerek davranışta bulunma ve doyum sağlama sürecine güdülenme denir.

    A posteriori: 1. Deneyimin eseri veya sonucu olan, deneyime dayanan anlamına gelen Latince terim. 2. Deneyden sonra, onun ürünü olarak ortaya çıkan bilgi.

    Yetersiz Uyarılma: Organizmanın alıştığı düzeyin altında uyarıcı ile karşı karşıya kalması sonucu fizyolojik ve psikolojik anlamda çevreye uyum gücünü yitirmesidir.

    Kavram Realizmi: Kavramların insan zihninden bağımsız gerçek varlıklar olduğunu öne süren yaklaşımdır. Güzel insan, güzel çiçek, güzel kuş geçici varlıklar iken güzellik kalıcı gerçekliktir. Bu örnekteki kavram, güzellik, soyut, genel ve değişmez bir varlıktır. Demek ki asıl varolan şu ya da bu insan değil insan kavramıdır. Ortaçağ boyunca süren "tümel varlıklar mı, yoksa tekil varlıklar mı gerçek varolandır?" tartışması kavram realizmini ikiye ayırmıştır: a- Nominalizm b- Konseptualizm

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü