Eğitim Sitesi

MS (Mobile Station) Nedir? MS (Mobile Station) Hakkında Kısaca Bilgi

MS (Mobile Station) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak MS (Mobile Station):

Mobil İstasyon. Cep telefonunun kendisi. Mobil ekipman olarak da adlandırılır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    İzleme Açısı (Viewing Angle): İzleme açısı bir ekranın en fazla hangi açıdan sağlıklı olarak izlenebileceğini anlatmak için kullanılmaktadır. Bir televizyonun görüntü açısı 180 derecedir. LCD'lerin ilk halinde ve diz üstü bilgisayarlarda ekrana hafif eğik açı ile bakılsa görüntü bozulmakta, karanlık görünmektedir. Yıllar içerisinde, düz ekran televizyonlarda izleme açısı oranları ciddi anlamda yükselmiştir. 150 derece ve üzeri izleme açıları bugün kabul edilebilir seviyedir. Daha üst düzeyde ekranlar 170 derece izleme açısına kadar çıkmış durumdadırlar. Plazma TV'lerde bu oran 175 dereceye kadar çıktı. Bu da onların CRT (tüplü) ekranlarla neredeyse aynı seviyeye eriştikleri anlamına gelmektedir.

    Sohbet: Süreğen bir iletişim aracılığıyla kullanıcıların diğer kişilerle sesli olarak iletişim kurmasını sağlayan bir cep telefonu özelliği.

    Roaming: Dolaşım. Yabancı bir ağ içinde yapılan aramaları tanımlayan terim. Mobil telefon operatörlerinin kullanıcılarına, anlaşmalı oldukları diğer operatörlerin kapsama alanlarında hizmet vermesi. Dolaşımın sadece ülkeler arasında olması gerekmez, yakın gelecekte aynı ülkede GSM ve UMTS ağları içinde de dolaşım uygulaması yapılabilir.

    İntranet: Kullanıcıları birbirine bağlamak için Internetle aynı teknolojiyi kullanan dahili bir ağ, ortak bir arayüz sağlamak için daha çok browserlar kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü