Eğitim Sitesi

Lenfosit Nedir? Lenfosit Hakkında Kısaca Bilgi

Lenfosit Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Lenfosit:

Kanda ve lenfte bulunan, tek çekirdekli, küçük, renksiz, vücudun savunmasında görev alan beyaz kan hücresi.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Lenfosit:

Bağışıklık sistemini yürüten akyuvarlar. Lenfositler B ve T lenfositler ve NK hücreleri olmak üzere üçe ayrılır. Plazma hücreleri B lenfositlerden türer.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Pelikula: Bazı tek hücreli ökaryot canlılarda hücre zarının dışında koruyucu bir örtü bulunur. Protein yapıdaki bu zara pelikula denir ve pelikulanın kalınlığı, türlere göre değişkenlik gösterir.

    Simbiyoz Yaşam: Farklı canlıların birlikte yaşamasına simbiyoz yaşam denir. Simbiyoz yaşam üç çeşittir: 1- Mutualism: Birlikte yaşamadan her iki canlı da faydalanmaktadır. 2-Kommensalismus: Canlının biri artık maddeleri kullanmak yada korunmasını sağlamak yoluyla diğerinden faydalanmakta, fakat faydalandığı canlıya zarar vermemektedir. 3- Parazitismus: Genelde küçük bir canlının daha büyük bir canlının üzerinde ya da içinde bu canlıya zarar vererek yaşaması anlamına gelmektedir.

    Tampon: Bir çözelti içinde hidrojen iyonu yoğunluğunun (pH) değişmesini azaltan madde.

    Çekirdek Zarı: - Çekirdeği sitoplazmadan ayıran iki katlı zar. - Kalıtım materyali olan DNA'nın korunmasını sağlar. - Hücre zarına benzer yapıdadır. - Büyük por (deliklere) sahiptir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü