Eğitim Sitesi

Kültürel Mücadele Nedir? Kültürel Mücadele Hakkında Kısaca Bilgi

Kültürel Mücadele Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Kültürel Mücadele:

Bitkinin zararlılardan etkilenmeyecek şekilde yetiştirilmesi için yapılan normal ziraat işlemleridir. Bitkinin uygun yerde yetiştirilmesi, gübreleme, drenaj, temizleme, toprak işlemesi gibi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Tahirova-2000: Bitki boyu orta uzunlukta, başaklar beyaz renkte, kılçıklı, daneler beyaz renktedir. 1000 tane ağırlığı 36 gramdır. Sarı pas, kara pas ve küllemeye dayanıklı ekmeklik buğday çeşidi.

    Buğday: Gramineae familyasından, insan beslenmesinde kullanılan kültür bitkileri içinde dünya da ekiliş ve üretim bakımından ilk sırayı alan, dünya nüfusunun yaklaşık % 35 inin ve 50 ülkenin temel besini olan, makarnalık, ekmeklik ve bisküvilik türleri bulunan, dünya da yıllık yaklaşık 600 milyon ton üretimi yapılan bir tahıl türü.

    Pelemir (cephalaria syriaca): Yabancı ot tohumu.

    Topbaş 111/33: Kırmızı kılçıklı, çıplak-kırmızı kavuzlu, kışa, kurağa ve yatmaya çok dayanıklı, pas ve sürmeye karşı hassas, az dane döker bin dane ağırlığı 40 gram civarında, ekmeklik kalitesi orta, Orta Anadolu ve geçit bölgeleri için uygun bir ekmeklik beyaz yarı sert buğday çeşidi. Daha çok bisküvi ve türevleri yapımında kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü