Eğitim Sitesi

Kredili Menkul Kıymet İşlemleri Nedir? Kredili Menkul Kıymet İşlemleri Hakkında Kısaca Bilgi

Kredili Menkul Kıymet İşlemleri Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Kredili Menkul Kıymet İşlemleri:

Bir aracı kuruluş nezdinde, müşteri adına kredi hesabı açılması koşulu ile müşteri ve aracı kuruluş arasında yapılacak sözleşme hükümleri çerçevesinde kredi kullanarak borçlanmak suretiyle menkul kıymet alınmasını ifade eder.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Birikmiş Faiz: Bir yatırımın, yatırım dönemi içinde, ödeme tarihine kadar üzerinde biriken faizdir. Örneğin, 6 ayda (182 gün) bir dönemsel %4 kupon ödemeli, 100 TL'den ihraç edilen bir devlet tahvilini satın almak için (piyasa faizinin değişmediği varsayımı altında) 3 ay sonra (91 gün) ödenmesi gereken fiyat 102 TL'dir. (Accrued Interest)

    Malî: Finansal, parayla ilgili.

    Borsa: 1- Ticarî ve malî işlemlerle uğraşan kişilerin alım satım işlerini yapmak için toplandıkları yer. 2- Sermaye Borsaları, menkul kıymetlerin ticaretinin yapıldığı kurumsal piyasalardır. Bir piyasadır, çünkü menkul kıymetlerin ticaretinin yapıldığı yerlerdir. Kurumsaldır, çünkü kendine özgü kuralları ve standartları vardır. Borsalar, sadece hisse senetleri için değil, başka tür emtiaların (ticari malların) ve enstrümanların da ticaretinin yapıldığı yerlerdir. Örneğin bono ve tahvillerin genellikle menkul kıymetler borsalarının içerisinde ticareti yapıldığı halde, döviz ticareti için döviz borsaları veya mal ticareti için emtia borsaları vardır.

    Bakiye: İki tarifi vardır: 1- Tüm borçlandırma ve alacaklandırmalar mahsup edilip eklendikten sonra bir hesaptaki para miktarı 2- Bir borcun kalan miktarı

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü