Eğitim Sitesi

Kommensalizm (+/0) Nedir? Kommensalizm (+/0) Hakkında Kısaca Bilgi

Kommensalizm (+/0) Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kommensalizm (+/0):

Birlikte yaşayan ortaklardan biri yarar görürken, diğerinin hiç etkilenmediği yaşama birliğidir. Örnek: Köpek balığı ile yaşayan diğer balıklar. Köpek balığı avlanırken çevreye besin parçaları yayılır. Küçük balıklar bu besinleri yerken, köpek balığının karı veya zararı yoktur.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Biyoteknoloji: 1. Hücre ve doku biyolojisi kültürü, moleküler biyoloji, mikrobiyoloji, genetik, fizyoloji ve biyokimya gibi doğa bilimleri yanında mühendislik ve bilgisayar mühendisliğinden yararlanarak, DNA teknolojisiyle bitki, hayvan ve mikroorganizmaları geliştirmek, doğal olarak var olmayan veya ihtiyacımız kadar üretilemeyen yeni ve az bulunan maddeler (ürünleri) elde etmek için kullanılan teknolojilerin tümüne biyoteknoloji denir. 2. Canlı hücreleri ve mikroorganizmaları kullanarak biyolojik tekniklerle endüstri ve tıp alanında kullanmak üzere materyal üretimi. Antibiyotik, şarap ve peynir üretiminin bakteri ve mantarlar aracılığı ile yapılması. 3. Canlı hücreleri kullanarak biyolojik tekniklerle endüstri, tıp, tarım vb. alanlarda kullanılmak üzere materyal üretimi. 4. Özellikle DNA ve hücreyle ilgili konularda kullanılan biyolojik tekniklere verilen ad. 5. İnsanlara faydalı olan materyali üretmek için hücrelerin ya da canlı organizmaların kullanılması.

    Performans Eğrisi: Canlıların çevresel faktörlerin değişimlerine karşı tepkilerinin gösterildiği grafiklere performans eğrisi denir.

    Analog Organ: 1. Kökenleri farklı görevleri aynı olan organlara denir. Örneğin, güvercin kanadı ile kelebeğin kanadı aynı görevi yaptıkları halde yapıları birbirinden tamamen farklıdır. 2. Embriyolojik ve filogenetik kökenleri farklı, görevleri aynı olan organlara analog organ denir.

    Gonad: Üreme hücrelerini meydana getiren üreme organları. Yumurtalık (dişi gonad) ya da testis (erkek gonad).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü