Eğitim Sitesi

Analog Organ Nedir? Analog Organ Hakkında Kısaca Bilgi

Analog Organ Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Analog Organ:

1. Kökenleri farklı görevleri aynı olan organlara denir. Örneğin, güvercin kanadı ile kelebeğin kanadı aynı görevi yaptıkları halde yapıları birbirinden tamamen farklıdır.

2. Embriyolojik ve filogenetik kökenleri farklı, görevleri aynı olan organlara analog organ denir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Onychophra: Ender bulunan, tropikal bölge de yaşayan tırtıla benzeyen hayvanlar. Yapı bakımından Annelida ve Arthropoda arasında geçittir. Bir Annelid gibi boşaltım sistemi, bir böcek gibi de solunum sistemi ve ucu çengelli kısa bacaklara sahiptir.

    Deoksiribonukleik Asit (DNA): 1- Canlılardaki yönetici molekül. Genetik bilgileri içeren ve hücre çekirdeğinde yer alan ikili sarmal molekül.Kromozomlarda bulunur ve nükleotitlerindeki özel dizilerde kodlanan genetik bilgiyi içerir. 2- Birçok organizmanın kalıtsal karakterlerinin tayininde rol oynayan, hücre bölündüğü zaman kendi kopyalarını yaparak oğul hücrelere geçen genetik materyal. 3- Kendini eşleme yeteneği olan ve kalıtsal özellikleri belirleyen canlıların yönetici molekülü.

    Baz: Suda çözündüğü zaman suya OH- (Hidroksil İyonu) veren bileşiktir. ✔ Kırmızı turnusol kağıdının rengini maviye dönüştürürler. ✔ pH'ları 7 den büyüktür. ✔ Tatları acıdır

    Nematosist: Sölenter'lerde bulunan tutunma, korunma ve av yakalamaya yarayan küçük sokucu bir yapı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü