Eğitim Sitesi

Köle Nedir? Köle Hakkında Kısaca Bilgi

Köle Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Köle:

1- Savaşta tutsak alınan yabancı ülkelerden zorla kaçırılıp özgürlükten mahrum bırakılan veya başkasından satın alınan erkek, kul, esir.

2- Birinin emri altında bulunan, özgür olmayan kimse.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Köle:

1. Savaşta tutsak alınan, yabancı ülkelerden zorla kaçırılıp özgürlükten yoksun bırakılan veya başkasından satın alınan erkek, kul, esir, abd.

2. Birinin emri altında bulunan, özgür olmayan kimse.

3. (mecaz) Herhangi bir şeye aşırı derecede bağlı olan kimse.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Şâhis: Öğlen vaktini tayin etmek için yere dikilen ağaç ve benzeri şey.

    Zuhr-i âhir: Son öğle namazı. Cuma namazının farz ve sünnetinden sonra isteyenlerin kılabileceği dört rekatlık namaz.

    Mi'rac: Peygamberimizin, Kudüs'deki Mescid-i Aksa'dan, Yüce Allah'ın, manevî huzuruna yaptığı yolculuğun adıdır. Dinî literatürde, Recep ayının 27. gecesi "mîrac gecesi" olarak bilinir.

    Allah'ın Subuti Sıfatları: Allahın subuti sıfatları Allah'a has, ona özel sıfatlardır. Ancak bu sıfatların benzerleri sınırlı olarak diğer varlıklara da verilmiştir. Hayat : Allah'ın diri ve canlı olmasıdır. İlim : Allah'ın gizli açık her şeyi bilmesidir. Semi' : Allah'ın gizli açık her şeyi işitmesidir. Basar : Allah'ın gizli açık her şeyi görmesidir. İrâde : Allah'ın bir şeyin olup olmamasını istemesidir. Kudret : Allah'ın sonsuz güç ve kuvvet sahibi olmasıdır. Kelâm : Allah'ın ses ve harflere muhtaç olmadan konuşmasıdır. Kutsal kitaplar Allah'ın kelam sıfatının sonucudur. Tekvin: Allah'ın yaratması. Her Müslümanın, Allah'ın bütün kemâl sıfatlarına sahip, noksan sıfatların hepsinden de uzak olduğuna inanması farzdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü