Eğitim Sitesi

Kesirli Sayı Sıfatı Nedir? Kesirli Sayı Sıfatı Hakkında Kısaca Bilgi

Kesirli Sayı Sıfatı Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Kesirli Sayı Sıfatı:

Nesnelerin sayıca bir parçasını belirten sıfatlar; tam sayıların bir parçasını, kesirli sayıları gösteren sayı sıfatları. Beşte bir, yüzde yetmiş vb.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Ara Cümle: 1. Bir cümlede açıklama, istek vb. amaçlarla cümle yapısında herhangi bir değişiklik yapılmadan iki virgül veya iki çizgi arasına sokulan cümle. 2. Bir cümlede açıklama, istek vb. amaçlarla, cümle yapısında herhangi bir değişiklik yapılmadan iki virgül veya iki çizgi arasına sokulan cümle: şimdi efendiler, müsaade buyurursanız, size bir sual sorayım (M.K.Atatürk, Nutuk, s.2)

    Birleşik Fiil: Ad soylu bir kelimeyle etmek, eylemek, olmak yardımcı fiillerinin birleşmesinden veya birer sıfat-fiil ya da zarf fiil ekleriyle birbirine bağlanmış iki ayrı fiil şeklinin anlamca kaynaşmasından oluşmuş fiil türü.

    Uzaklaşma Grubu: (çıkma grubu) Çıkma durumu eki almış bir ad ögesi ile bir sıfat ya da ad soylu başka bir ögenin oluşturduğu ad grubu: Kıldan ince, kılıçtan keskin (Sırat Köprüsü). Bu grup cümlede ad, sıfat ve zarf görevi yapar: Topkapı'dan Edirnekapı'ya kadar giden büyük bir surun orta kapısından şehre girdim. (Y.K.Beyatlı, Aziz İstanbul, s.119)

    Kaynaştırma Harfleri: Kaynaştırma harfleri "y, ş, s, n" ünsüzleri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü