Eğitim Sitesi

Kaygı Nedir? Kaygı Hakkında Kısaca Bilgi

Kaygı Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Kaygı:

1- Ne olduğu bilinmeyen tehlike, felaket veya talihsizlik beklentisinin doğurduğu huzursuzluk, nedeni bilinmeyen korku ve bunların yol açtığı bedensel etkiler.

2- Üzüntü, sıkıntı, korku, başarısızlık gibi heyecan oluşumlarının kaynağı bilinmeden uzun süreli yaşanmasına kaygı adı verilir.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Kaygı:

Üzüntü, endişe duyulan düşünce, tasa.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Kaygı:

Üzüntü, endişe duyulan düşünce.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Kaygı:

1. Rahatsız edici ve gerginlik yaratan duygu durumu.

2. Üzüntü, endişe duyulan düşünce, tasa.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Hizmet: İnsanların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayan işlere hizmet denir. Hizmetler ikincil ihtiyaçların karşılanmasına yöneliktir. Hizmet, turizm, adalet, ulaşım, eğitim, sağlık, sanat, spor gibi alanlarda insanların ihtiyaçlarını karşılar.

    Form: 1- Biçim, şekil. Bir şeyin istenilen ve olması gereken durumu. 2- Bir önermenin ya da akıl yürütmenin kalıbı, şekli, biçimi.

    Anarşizm: Kurucusu Proudhon, en tanınmış savunucuları da Bakunin, Kropotkin ve Stirner'dir. Tüm kurumlara (ahlak, hukuk, eğitim, din, ekonomi, siyaset, devlet, ordu vs.) ve tüm kurallara (ahlak, din, hukuk, disiplin vs. ) karşıdırlar. Bütün bu kurum ve kuralların yok edilmesi gerektiğini savunurlar. Çünkü insanların bunlara ihtiyacı yoktur. İnsan özünde iyi bir varlıktır ve özgür bırakıldığında daima iyi olanı yapar. Oysa bu kurum ve kurallar insanın özgürlüğünü kısıtlar. Böylelikle insan özünden uzaklaşır ve kötüye yönelir. Yani bu kurum ve kurallar bizi iyiye değil, kötüye yönlendirir. Bu yüzden ortadan kaldırılmalıdır.

    Sendika: İşçilerin veya işverenlerin iş, kazanç, toplumsal ve kültürel konular bakımından çıkarlarını korumak ve daha da geliştirmek için aralarında kurdukları birlik.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü