Eğitim Sitesi

Kadastro Planı Nedir? Kadastro Planı Hakkında Kısaca Bilgi

Kadastro Planı Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kadastro Planı:

Bir beldede bulunan sınırları ve alanları belirli bir şekilde tapuca tescil edilmiş arazi parçalarını gösteren haritalar.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Dolaylı Vergi: Tüketim malları aracılığıyla alınan vergiler, kanuni mükellef tarafından ödenmekle beraber daha sonra piyasa mekanizması kanalıyla başkalarına yansıtılan vergilerdir.

    Tutumluluk: Uygun kalite göz önünde bulundurulmak kaydıyla, bir faaliyet gerçekleştirilmesinde kullanılan kaynakların maliyetinin asgariye indirilmesi. Tutumluluk, tasarrufu, israfın önenmesini gerektiren bir kavram olmakla beraber, verimlilikten ayrı düşünülemez. Çünkü, verimlilik, aynı kaynaktan elde edilen çıktının daha fazla olması veya aynı çıktıyı daha az kaynak kullanmak suretiyle elde etmek olduğuna göre, kaynakların maliyetinin asgariye indirilmesini gerektirmektedir. Tutumluluk, mutlak anlamda kaynak kullanımının asgariye indirilmesi değildir. Tanımdan da anlaşılacağı üzere uygun kalite düzeyini gerçekleştirmek şartıyla kaynak kullanımının en aza indirilmesi anlamında bir kavramdır.

    Belediye Başkanı: Belediye idaresinin başı ve belediye tüzel kişiliğinin temsilcisi. (Belediye başkanı, ilgili kanunda gösterilen esas ve usullere göre seçilir.)

    Form: Üzerine veri girişi yapılması amacıyla çeşitli ortamlarda hazırlanmış belge.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü