Eğitim Sitesi

İncil Nedir? İncil Hakkında Kısaca Bilgi

İncil Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak İncil:

İsa Peygamber'e indirilen, "Yeni Ahit" olarak da bilinen, Matta, Markos, Luka ve Yuhanna adlı azizler tarafından ayrı ayrı derlenip düzenlenen, içinde Hz. İsa'nın yaşamı, yasa ve öğretisi bulunan kutsal kitaptır. Sözlük anlamı "muci-ze"dir. İlk İncil Yunanca olup, Latince olanları yaygındır.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak İncil:

Allah'ın Hazreti İsa'ya gönderdiği kutsal kitabın Kuran-ı Kerim'deki ismi İncil'dir. İncil, kelime olarak iyi haber, müjde anlamına gelir. Tıpkı Kur'an-ı Kerim gibi İncil de İsa peygambere vahiy ile indirilmiştir. Ama günümüzdeki İncil, Allah'ın Hazreti İsa'ya gönderdiği İncil değildir. İnsanların yazdığı, içinde doğru olan ya da olmayan birçok bilginin, kulaktan kulağa aktarılmış hikâyelerin, çeşitli görüşlerin bulunduğu bir kitaptır.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Anayasal Krallık (Meşrutiyet): Hükümdarın görev ve yetkilerinin anayasa ile sınırlandırılması ve hükümdarın da bu yasalara uyması ile ortaya çıkan devlet biçimidir. İlk kez 1285 yılında İngiltere'de ortaya çıkmıştır. Cumhuriyet yönetimine barışçı yoldan geçişin ilk adımı sayılır.

    Baha: Değer, kıymet, paha.

    Tecelli: Belirme, görünme, ortaya çıkma, zuhur etme, meydana çıkma.

    Dar-üs-Saade Ağası: Kızlar ağası.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü